Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost

POKLICNA GASILSKA ENOTA

Nova Gorica

 
Vedno v stanju pripravljenosti
KDO KAJ KJE KDAJ

1. Skupščina ZSPG po sprejemu novega statuta

21.11.2019

1. Skupščina ZSPG po sprejemu novega statuta

V kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, je 20.11.2019 potekala 1. Skupščina Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG) po »združitvi« dveh do zdaj sorodnih organizacij ZSPG in SGRZS (Skupnost gasilskih reševalnih zavodov Slovenije).

Skupščine so je udeležili tudi Minister za obrambo g. Karl Erjavec, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, župan občine Domžale Toni Dragar in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, kar dokazuje, kako pomembna je ta organizacija in da je bila odločitev o »združitvi« pravilna.

Besede g. Erjavca so bile sledeče: »Vi, skupaj s prostovoljnimi gasilci predstavljate steber zaščite in reševanja. Poslanstvo, ki ga opravljate je tako pomembno, da bomo tudi mi na ministrski strani in na strani Uprave RS za zaščito in reševanje poskrbeli, da vam omogočimo čim boljše pogoje za delo.« 

Na sami skupščini je bilo izvoljeno novo-staro vodstvo in sicer za predsednika ZSPG je bil izvoljen g. Miran Korošak, za predsednika Strokovnega sveta g. Boris Žnidarko (PGE Celje). S strani GENG so bili imenovani v Upravni odbor ZSPG Aleš Markočič, v Strokovni svet ZSPG pa Simon Vendramin.

 

Posnetek Skupščine si lahko ogledate na spodnji povezavi,

https://www.youtube.com/watch?v=J5rn2uJr5YI