Skoči na glavno vsebino
Pripravljeni smo za varnejše okolje na goriškem. Vedno z vami vedno pomagamo!

31. GENERACIJA ZAKLJUČILA GASILSKO ŠOLANJE NA IGU

21/06/2024

V ČETRTEK, 20. junija 2024, je na Gasilski šoli na Igu potekala slavnostna podelitev diplom 31. generaciji gasilcev, ki so uspešno zaključili zahtevno izobraževanje. Dogodek je bil poln čustev, ponosa in občudovanja, saj so novi diplomanti pripravljeni, da se soočijo z izzivi in odgovornostmi, ki jih prinaša gasilski poklic.

Gasilska šola na Igu že vrsto let izobražuje in usposablja gasilce, ki se nato pridružijo vrstam gasilskih enot po vsej Sloveniji. Program je zasnovan tako, da pokriva vse vidike gasilskega poklica, od teoretičnega znanja do praktičnih veščin. Udeleženci se skozi izobraževanje seznanijo s taktičnimi postopki, gasilsko tehniko, prvo pomočjo in reševanjem iz različnih situacij.

Na svečani prireditvi je Minister za obrambo Marjan Šarec, poudaril pomen strokovnosti, predanosti in nenehnega izpopolnjevanja v gasilstvu. »Naši diplomanti so dokazali, da imajo ne le znanje in veščine, ampak tudi srce in pogum, ki sta ključna za uspešno opravljanje gasilskega poklica,« je dejal minister.

Šolanje sta uspešno zaključila tudi predstavnika GASILSKE poklicne enote Nova Gorica, Rene Besednjak in David Kristančič.

Novopečeni gasilci bodo zdaj svoje znanje in veščine prenesli v prakso, ko se bodo pridružili svojim enotam. Čaka jih delo v različnih okoliščinah, od gašenja požarov do reševanja življenj v nevarnih situacijah. Kljub zahtevnosti in nevarnostim, ki jih prinaša njihov poklic, so novi diplomanti pokazali, da so pripravljeni na vse izzive.

Na dogodku so bili prisotni tudi družinski člani, prijatelji in kolegi, ki so podprli diplomante na njihovi poti. Prisotnost najdražjih je še dodatno poudarila pomen skupnosti in podpore, ki je ključna za uspeh v tako zahtevnem poklicu.

Zaključek šolanja 31. generacije gasilcev na Igu je pomenljiv dogodek, ki prinaša nove, izobražene in motivirane posameznike v vrste slovenskih gasilcev. Njihova pripravljenost, pogum in predanost bodo zagotovo pomembno prispevali k varnosti in dobrobiti skupnosti, ki jim bodo služili.

Čestitke vsem diplomantom in uspešno pot naprej!