Skoči na glavno vsebino
Pripravljeni smo za varnejše okolje na goriškem. Vedno z vami vedno pomagamo!

JAVNI ZAVOD ZA GASILSKO IN REŠEVALNO DEJAVNOST - GASILSKA ENOTA NOVA GORICA

Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota Nova Gorica (GENG) je poklicna gasilska enota VI. kategorije. Njena primarna odgovornost je zagotavljanje javne gasilske službe na območju občin, ki so soustanoviteljice tega zavoda.

GENG je osredotočena na zagotavljanje varnosti in zaščite občanov ter premoženja v primeru požarov, nesreč, in drugih izrednih dogodkov.

Naloga in Vizija:

Naša naloga je neprestano zagotavljati visoko kakovostne gasilske in reševalne storitve, ki temeljijo na strokovnosti, inovativnosti ter skrbi za skupnost. S svojim znanjem, predanostjo in opremljenostjo si prizadevamo za učinkovito in hitro ukrepanje v nujnih primerih, s čimer prispevamo k večji varnosti naših občank in občanov.

Trudimo se za neprestano izpopolnjevanje, izobraževanje in razvoj naših gasilcev, da bi se lahko učinkovito in varno odzivali na vsako situacijo.

Vrednote:

Naša delovanja temeljijo na vrednotah kot so strokovnost, odgovornost, timsko delo, solidarnost ter spoštovanje do drugih. Spoštujemo etične standarde in se zavedamo pomembnosti zaupanja, ki ga ima skupnost do nas. Zavezani smo k transparentnosti, integriteti in odprti komunikaciji s prebivalci občin, ki jih oskrbujemo.

Sodelovanje z Skupnostjo:

Smo del skupnosti, ki ji služimo, zato si prizadevamo za tesno sodelovanje z lokalnimi prebivalci, podjetji, in drugimi institucijami. V našem nenehnem prizadevanju za izboljšanje požarne varnosti v naši skupnosti, izvajamo različne aktivnosti, ki so usmerjene v ozaveščanje, izobraževanje in pripravljenost. Verjamemo, da je zavedanje in pripravljenost ključnega pomena za obvladovanje morebitnih nevarnosti.

 

Javni Zavod za Gasilsko in Reševalno Dejavnost - Gasilska Enota Nova Gorica si prizadeva biti steber varnosti naših občank in občanov.

Zavestno delamo na izboljšanju naših storitev, da bi lahko učinkovito odgovorili na vsako situacijo in tako zagotavljali mirnost in varnost v naši skupnosti.

 

Hvala vam za zaupanje in podporo.

Ustanoviteljice Zavoda GENG:

  • Mestna občina Nova Gorica
  • Občina Brda
  • Občina Kanal ob Soči
  • Občina Miren-Kostanjevica
  • Občina Renče-Vogrsko
  • Občina Šempeter-Vrtojba